14 жовтня в Україні відзначається День Українського козацтва та День захисника України. Не випадково ці свята припадають на день святої Покрови Пресвятої Богородиці.
Покрова Пресвятої Богородиці було для козаків великим святом, оскільки їхню церкву було присвячено Діві Марії. Коли вони бажали обрати нових членів старшини, то збиралися саме у цей день.
В Україні немає важливішого чинника, який би був і центром, і перехрестям, і змістом переважної більшості соціальних процесів, та важливішого компонента національної й територіальної консолідації, ніж козацтво.
Президент України, враховуючи історичне значення й заслуги козацтва в утвердженні української державності та його вагомий внесок у сучасний процес державотворення, визначив цю дату своїм указом.
В СШ № 4 відзначили ці свята організувавши виставку малюнків «Козацька слава України» та провівши спортивні змагання «Козацькі забави» для учнів 4 класів.
Метою змагань є: виховання у юнаків та дівчат глибоких і твердих національно-патріотичних переконань;
виховання мужності, сміливості, наполегливості, дисциплінованості й ініціативності на основі відновлених національних козацьких педагогічних традицій;
виховання духовно та фізично розвиненого юного покоління суверенної України на історично сформованих засадах козацького світогляду та здорового способу життя.
Учні школи з радістю та натхненням допомагали з організацією та брали участь у заходах.

Foto-01

Foto-02

Foto-03

Foto-04

Foto-05

Foto-06

Foto-07

Foto-08

Foto-09

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

Від admin

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *