З 25.02 по 01.03 в освітньому закладі проходив Тиждень груп продовженого дня “Україна починається з тебе”.
Усі дні тижня об’єднані українською тематикою та гаслом “Любімо Україну! Творімо злагоду й добро!”
1-й день тижня отримав назву “День української історії”.У цей день вихователь ГПД Симчира С.І. підготувала освітній проект “Сім чудес України”, який був створений спільно з учнями 3-А класу. 
Метою заходу було продовжити знайомство учнів з культурною спадщиною українського народу, показати презентацію семи чудес України, виховувати в учнів патріотичні почуття, розширювати їх світогляд, знайомлячи учнів з багатовіковою історією та самобутніми культурними пам’ятками України, а також вдосконалювати в учнів навички роботи в творчих групах.

2 день Тижня групи продовженого дня був присвячений Дню української культури. З метою вивчення традицій та звичаїв рідного краю, розвитку усного мовлення, популяризації української народної пісні вихователі Далекорей О.І.та Гавришко О.Ю. з учнями 2-Б та 
4-А класів провели цікаві та веселі українські вечорниці «Етно-паті в українській хаті». Учні створили справжнє українське дійство, жартували, грали в ігри, співали народні пісні. На завершення вечорниць школярі пригостили присутніх смачними домашніми смаколиками.

Третій день Тижня групи продовженого дня отримав назву «День рідного міста». У цей день вихователь ГПД Павлей К. В. підготувала виховний захід «Історичний лікбез. Мукачево -перлина Закарпаття», який був створений спільно з учнями
3-Б класу. Метою заходу було ознайомити учнів з історією рідного міста Мукачево, з його культурними та архітектурними пам’ятками, символами Закарпаття та міста Мукачева, а також вдосконалювати в учнів навички роботи в групах.

4-й день Тижня ГПД був присвячений Дню української символіки. У цей день вихователь ГПД 1-Б класу Білинська В. В. підготувала виховне заняття на тему “Народні символи України”. Метою заняття було формувати поняття учнів про народні символи України; розширювати знання про Україну та її символи; розвивати спостережливість, пам’ять, мислення; виховувати любов до Батьківщини, бажання зробити її кращою.

Останній день Тижня ГПД був присвячений Державним символам України. 
У цей день виховний захід “Державні символи України та їх історія” провела вихователь ГПД 4- Б класу Гуледза Т.І. 
Під час заходу учні здійснили заочну мандрівку в минуле, розширили знання та дізнались багато фактів, пов’язаних з Державними символами.
Різноманітні педагогічні методи та прийоми, використані вихователем, сприяли розвитку логічного та асоціативного мислення; виховання в учнів почуття національної свідомості, повагу до державних символів.

Досвідченим вихователем Кагермановою Д.Ю. був проведений майстер-клас для молодих спеціалістів на тему “Самопідготовка, як важливий елемент в системі ГПД”.
Під час заходу молоді вихователі отримали нові знання, корисні поради та хороший досвід щодо правильної та ефективної організації самопідготовки в групі продовженого дня.

Протягом тижня ГПД вихователями було організовано виставку учнівських творчих робіт “Свою Україну любіть” та книжкову виставку “Моя країна – Україна”.

Від admin

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *